Роздуми над Євангелією від Марка ДЖ. РАЙЛ

Роздуми над Євангелією від Марка  ДЖ. РАЙЛ від компанії Інтернет магазин emmaus - фото 1

Якщо найкращий спосіб зрозуміти християнську віру - читати Євангелії, тоді наступними за значенням повинні бути ті книги, які допомагають зрозуміти Євангелії.Помітивши цю потребу в своїй парафії, англіканський єпископ Джон Райл підготував серію книг "Роздуми над Євангелією", які понад сто років користуються незмінною популярністю та повагою на усіх континентах землі.Проста й зрозуміла мова Райла надихає читачів самостійно досліджувати Біблію. Хоча головною метою автора було допомогти читачам пізнати Христа, він не обмежувався тільки нею. Джон Райл писав так, щоб його коментарі до Євангелії від Матвія можна було читати вголос цілою групою. На відміну від книг багатьох авторів, його книги однаково добре як читаються, так і сприймаються на слух. Існує багато інших, більш повних коментарів до Євангелій, але ніякі з них так не підходять для читання вголос у родині чи малій групі, на відкритому повітрі, як коментарі Джона Райла.Ця книга покликана допомогти усім, хто прагне до духовного зростання.Зміст:1. Євангелія починається з опису служіння Івана ХрестителяХрещення Ісуса Христа; випробування в пустелі; покликання перших учнівВигнання нечистого духаОсобиста молитва ХристаЗцілення прокаженого2. Привілеї, які мав КапернаумПокликання ЛевіяЯк правильно святити суботній день3. Зцілення сухорукого в суботуПризначення дванадцяти апостолівЗастереження проти розділеньМати й брати Христа4. Притча про сіячаСвітильник не ставлять під посудинуПритча про насінняПритча про гірчичне зерноХристос заспокоює бурю на Галилейському морі5. Вигнання бісів у землі ГадаринськійХристос говорить чоловікові, з якого вигнав бісів, іти до свого дому і там засвідчити про НьогоЗцілення жінки, яка страждала від кровотечіХристос воскрешає дочку Яіра6. Перебування Христа в Назареті; гріх невірстваХристос уперше посилає апостолів проповідувати ЄвангелієІрод вбиває Івана ХрестителяЩо робили апостоли, повернувшись з першої проповідіЧудо нагодування п′яти тисяч людей двома рибинами і п′ятьма хлібамиБуря на морі; Христосіде по морю7. Фарисейська релігіяСерце є головним джерелом нечистотиЖінка-язичниця благає Ісуса, щоб вигнав біса з її дочкиЗцілення глухонімого8. Чудо нагодування чотирьох тисяч людейЗастереження від лжевченьЗцілення сліпого з ВитсаїдиСподівання віри апостола ПетраНеобхідність самозречення9. Преображення ХристаВигнання імого духа з молодого хлопцяПророцтво про розп′яттяТерпимість у питаннях віри10. Правильне ставлення до шлюбуДітей приводять до ХристаБагатий юнакЗаклик все залишити заради ХристаНевігластво учнів ХристаЗцілення сліпого Вартимея11. В′їзд Христа в Єрусалим; бідність ХристаЛюдська природа ХристаВажливість віриДуховна сліпота первосвящеників та книжників12. Притча про злочинних винарівКесареве - кесареві, а Боже - БоговіСадукеї і вчення про воскресіння з мертвихКнижники і найбільша заповідьСтарий Завіт указує на Христа13. Христос пророкує на Оливній горіСтраждання, що чекають на віруючих між першим і другим приходом Ісуса ХристаНеобхідність турбуватися про свою безпекуДругий прихід ХристаЦерква не знає про точний час приходу Христа14. Господь розкриває таємні умисли первосвящениківЮда Іскаріот видає Христа заради грошейВстановлення Господньої ВечеріХристос пророкує, що учні залишать ЙогоМуки Христа в Гетсиманському садуСхоплення ХристаСуд над Христом у первосвященикаПетро тричі зрікається Христа15. Суд Пилата над ХристомЗнущання над Христом і Його розп′яттяСмерть Христа і ознаки, які її супроводжувалиПоховання Христа16. Сила любові до Христа; відвалений каміньДокази воскресіння ХристаНаказ апостоламВознесіння Христа до Отця

Характеристики